Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

torsdag 25 juni 2015

Älskade dotter

Delar detta här som min ÄLSKADE dotter MIKAELA skrivit på facebook.
Detta är hennes vardag.
ATT LEVA MED NARKOLEPSI
En narkoleptikers kropp stänger av sina funktioner flera gånger om dagen. Plötsligt och oförvilligt blir synen oklar, ögonlocken tyngs ner, hörseln blir luddig och konversationer ebbar ut i osammanhängande påståenden och vi "kollapsar". Vill du relatera till detta tillstånd? Då kan du genomgå det scenario som beskrivs nedan (som att blinda för ögonen för att kunna föreställa sig hur det är att vara blind).
Detta är ingen vetenskaplig text. Hittade den på ett amerikanskt forum.
INSTRUKTIONER
1. Spendera 48 timmar utan sömn.
2. Ät tre gånger om dagen och fortsätt dina övriga dagliga sysslor under denna tid.
3. Häv i dig kaffe om du tycker att du behöver det, får du huvudvärk så ta en aspirin om du vill, men kom ihåg - vad du än gör, så håll dig vaken.
4. Lägg dig sedan, på tredje dagen klockan 22.00 och sov till 00.00. Låt någon (en vän som får "agera" narkolepsin) under tiden, oavbrutet knuffa och putta på dig och försöka hålla dig, om inte vaken, så åtminstone aktiv.
5. Håll dig sedan vaken från midnatt till 01.30, då du somnar om. Denna gång kommer din vän att ihärdigt försöka hålla en konversation med dig, för att sedan tassa runt i ditt hus och högljutt pyssla med det mest underliga saker. Varje gång du sätter dig upp och försöker lista ut vad som pågår, så kommer ingen att vara där, vilket till slut, mycket troligen kommer att få dig, i ditt utmattade tillstånd att börja ifrågasätta skillnaden mellan vakenhet och sömn, verklighet och dröm.
6. Detta pågår fram till klockan 03.00, då du går upp ur sängen och väntar fram till klockan 05.00.
7. Nu kan du somna igen, bara du är uppe till klockan 07.00. Trots att du då är långt ifrån utvilad, så måste du hålla dig vaken hela dagen och när du åter igen lägger dig klockan 22.00, så upprepar du ovan scenario.
8. Fortsätt denna övning två dygn till, och dina sömnrutiner kommer att vara förstörda. Vid detta desperata behov av vila kommer uppfattningen av ordet "trötthet" att existera med en ny innebörd.
9. Glöm inte att du måste fortsätta dina vanliga sysslor, som tex arbete, studier, sköta räkningar, hämta barn på dagis, matlagning, gå promenader, dusha, gå på bio etc, etc. Kämpa dig igenom en dag i detta tunga och oklara töcken, och du har fått prova på en narkoleptikers vardag.
--
När jag var 18 år fick jag en kronisk och mycket ovanlig hjärnsjukdom som förstörde mina framtidsplaner och förändrade hela min syn på livet. Min framtid är numera väldigt osäker. I slutändan känns det som att jag har blivit bestulen på det liv som jag var satt på denna jord för att leva. Biverkningarna efter vaccinationen med Pandemrix år 2009 har jag varit tvungen att lära mig att leva med, men tanken på hur mitt liv hade kunnat se ut idag kommer jag aldrig vänja mig vid.

1 kommentar:

Sandra sa...

Tänker alltid på dig när jag hör om den jäkla sprutan...hetsjakt mot alla dem som inte tog......fick skäll för att jag inte vaccinerade mina barn...till slut vek jag mig och vi gick alla dit och tog fast jag inte ville ....vi hade tur som klarade oss...Lider med dig som fick detta jäkla skit.
Kram