Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 28 april 2019

spårruta

Efter flera veckors fint väder så blev det ju givetvis ösregn när vi skulle börja öppenklass träningen. Men är rätt nöjd ändå .... ni vet jag och ormar.
Dagens träning bestod av att lära mig att läsa JoJo när hon i spårrutan .
Spårrutan är 25x25 meter och någonstans i den rutan finns spårstarten. Spåret har även legat 12-24 timmar. I mitt fall var det lagt kl 19,30 på lördagkvällen och vi startade kl 09,00 på söndagmorgonen. Har i princip regnat hela tiden sedan dess.
Så hur skulle JoJo ta sig an detta?
Inte minst jag?
Bestämde mig för att följa ytterkanten på rutan och låta JoJo nosa. En fördel med cocker som "slår" i sitt sökarbete. Jag märkte ganska snart vart hon ändrade sitt nosarbete men ville inte störa JoJo som ville nosa runt och bekräfta. Eftersom jag inte har en aning om vart spåret sen går är det bara till att följa. Hon tog det lugnt, Gick ofta utanför spåret för att sen tillbaka och bekräfta att jo hon följde rätt. Det var bara kort spår ca 100 m utanför varje ruta. Idag stannade hon vid klöven och visade intresse för den. Resterande rutor gick ungefär på samma vis. Ett spår började hon bakspåra och tror det var för att söka bekräftelse. Nu ska hon få smälta dagens lärdom och nästa söndag blir det ruta med nästan fullångt spår med de svårigheter som ingår i öppenklass spår som bloduppehåll, återgång. Längtar !
Är så glad att jag "hittade" Sofie på Tassatorpet! Guld värt med en bra tränare som ger råd och input och där vi diskuterar upplägget.
Inga bilder idag men viktiga anteckningar för mig =D 

Inga kommentarer: