Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

fredag 16 augusti 2013

vad händer

I flocken när det kommer en ny liten plutt?
Jag som är väldigt intresserad av just hundspråk tycker det är så intressant och kul att studera.
Tänkte berätta hur de olika här har reagerat.
Först ska jag berätta om Fidelie såklart. Som är en kaxig orädd dam med båda eller alla fyra tassarna på jorden. En smart dam tillika som vet hur man ska göra för att få som man vill.
Samtidigt otroligt tillgiven, mjuk och kelig. Älskar mysa i knät .
Har redan börjat gå till dörren när hon vill ut men en och annan olycka händer såklart.
När jag säger : ska vi gå och "nanna" dvs sova springer hon in och lägger sig på sin plats i sovrummet och sover hela natten.
Med andra ord en härlig alldeles perfekt liten tjej som varit värd all väntan.
 Ska vi börja med Mimmie?
Hon har äntligen fått en röjarkompis. Som de busar och Mimmie är så snäll och säger inte till henne trots att Fidelie har väldigt vassa tänder. Delar snällt med sig av sin mat och favoritplats under fåtöljen.
Caspian är livrädd för henne. ;) Herregud sådana vildbasare som man inte vet var man har och som har mage att krypa in under sängen där han gillar att ligga. Han muttrar och flyr. I soffan kan hon inte ta sig upp. Skulle inte få för sig att röra ett strå på henne bättre att fly=)


Teddy gamla fina Teddy försöker säga ifrån att hon inte får ta hans mat oftast lyder hon annars hjälper matte till. Annars orkar inte Teddy så mycket och ignorerar henne.
Tindra gillar ju bara sina egna valpar och är inte förtjust i andras.
Luktar på henne annars räcker det med ett en blick eller ett ljud och Fidelie vet sin plats Tindra lägger sig gärna i grovköket så kan de andra busa bäst de vill . Bra tycker jag att Tindra visar att gammal är äldst och att respekt ska man visa.
Aldo fick en chockartad start med henne. Hon dök på han och försökte dia. Aldo frös stod stilla tittade och undrade vad sjutton var det som hände? Sedan dess har han hållt sig på ett säkert avstånd men närmar sig henne mer och mer. Han är inte så lite avis på Mimmie och Fidelies busande.
Lowa då?
Absolut inget märkvärdigt. Typ jaha en till.
Vi får väl se när Lowa nu snart flyttar in igen för att få sina valpar hur reaktionen blir då.
 

Slutligen Thea.
Som tagit på sig mamma rollen. Är snabbt framme vid minsta pip.
Fostrar henne en aning. Visar ingen svartsjuka trots att Thea är mattes hund utan delar gärna närmast matte plats med Fidelie.
Sen brukar i allfall jag göra så här att under de första dagarna få en ny hund (valp) bekanta sig med halva flocken åt gången för att de i lugn och ro ska få lära känna varandra och för att valpen ska känna sig trygg i allt detta nya.
Är så glad för min och Gunillas Fidelie i 7 år har jag väntat på den rätte och nu är hon här. Att dela denna glädje med sin bästa vän vad kan väl vara bättre?
Härlig helg på er!!!

4 kommentarer:

Sandra sa...

Åh vad roligt att läsa om hur olika de reagerar....undra hur Freija hade reagerat om vi skaffade en till...spännande....bilden på Tindra e så lik freija förrutom att freija e lite mörkare o svart nos...men samma uttryck

Eva sa...

Jättekul läsning!
Det är så spännande med reaktioner, precis som du skriver.
Och stackars killarna! ;)
Du kan berätta för Aldo att när min Teddy kom hem gjorde han likadant som lilltjejen:Han gick rakt in under magen på svarte Brandy och letade mat! Hans mamma var svart nämligen, så det var väl lite förvirrat där...
Men för de 2 var det starten på en otrolig vänskap!
Underbart att hon smälter in så! Men med en sådan matte så...
Kram!

Katarina sa...

Grattis till sötnosen!!!

Hanna aka Lilla My sa...

Häftigt, det där med hundspråk :)