Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 29 november 2009

Där satt den

Idag var det Caspians tur att gå öppenklass prov. Ett kallt,ruggigt och blött Vedema var vi i redan kl 08,00 i morse. Vi var många som skulle gå prov idag så en långrunda hanns med innan det blev vår tur. Vi skulle då gå över bäcken och jag fick Caspian att också använda spången över för vem vill ha en dyngsur hund i en kall bil hela dagen? Det skulle jag visade det sig =)
När det blev dags var vi laddade. Han tog sig an spårstarten bra gick tillbaka ett par gånger för att vara säker på lukten och sen bar det av. Spårglädjen är det inget fel på eftersom han spårar flera spår på en gång ett som han ska och kollar av lite av de vilda spåren men han är hela tiden helt säker på vilket man ska följa men vill inte ta glädjen ifrån honom att få sniffa annat också. Caspian är kul och lite svårläst på sina ställen då han till skillnad mot Tindra luftspårar. Vår käre domare hade haft vänligheten att lägga vårt spår längs med hela bäcken och det var inte Caspian sen att utnyttja och var i och badade ett par gånger så där fick jag. Blött och lerigt spår var det men killen jobbade. Svårare blev det när vi kom ut bland löven då blev det nosen i backen igen. En rejäl ringning i återgången där domaren för mig gjort en oväntat fortsättning på spåret men man ska ju följa hunden och det gjorde jag. När vi kom till skottet satt han blickstilla och rörde inte en min för att sen arbeta sig fram till spårslutet. En i mitt tycke riktigt duktig hund i dag och jag var helnöjd med hans spår oavsett resultatet. En lång väntan blev det innan vi fick veta och han fick sin första 1 idag 2 kvar till championaten. Bra poäng och bra kritik fick vi med den löd:En ung herr som tar god tid på sig och avviker för att ta ett bad men sen gör ett utmärkt spår trots nyfikenhet på annat. Välförd
Poäng 37 där vi fick avdrag på spårförmågan max är 6 p*5 och vi fick 5p*5 och vi hade full pott på tempot tiden var 34 min.
Är så nöjd med killen idag
Sen gick vi med och kollade på Ceasar som gick ett träningspår idag och han spårar precis som mamma Tindra så kul att se med vilken glädje bägge killarna har när de spårar.Även syster Nanna är en duktig spårare så det har verkligen gått i arv.

Kan man vara annat en en stolt uppfödare?
.


Nu tar vi spåruppehåll till ivår. Dagen var inte slut förrän kl 16,00 så det kändes riktigt bra när man kom hem blöt ,kall och frusen att tänka att vi går mot varmare tider tills det blir dags igen.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Super GRATTIS!!! så duktiga ni är :)

Katarina sa...

GRATTIS brorsan! Du är nog snart champion!!!
/Nanna