Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

torsdag 15 september 2011

kursdags

Igår var det första gången med hund på tävlingslydnaden. Kan ärligt säga att hade jag haft en schysst ursäkt att inte komma ja då hade den använts. Varför lät jag mig "övertalas" till detta? Jag gillar ju och kan ju absolut ingenting om lydnadsträning. Det första jag startade med det var att byta inriktning då vi hade chansen att få träna brukslydnad istället med sikte på appelklasserna där spår och sök ingår om jag inte nu vimsat till det alldeles. Det var ett lyckobyte vi var bara två som valde det och fick ut jättemycket av lektionen. Och trot eller ej det var KUL. Framför allt verkade Caspian också gilla det åtminstone korven var en höjdare.Så det blir nog att vi går en gång till;)
Ska man börja kurs måste man ju såklart vara fin så Caspian fick sig en omgång på trimbordet. Mycket jobbigt tyckte han.

Lite kul det där med löp igår morse var Lowa fortfarande i höglöp med en VÄLDIGT intresserad Caspian uppvaktandets. Kan säga att det är inga roliga promenader i de lägena finns bara ett ställe han vill vara på. Men i allfall när jag kom hem från jobbet 4 timmar senare och släppte ihop flocken igen då var intresset totalt borta hos bägge så på 4 timmar gick hon från höglöp till noll intresse. Tror hon blivit parad riktigt bra i löpet.
Tindra har fått totalt fnatt här hemma så här håller hon på:
Ikväll blev det skogsrundan och för en gångs skull med kamera. Ville inte släppa dem i skymningen så det fick bli koppel på hela rundan.
När jag kom hem var det dags att träna hemläxan med Caspian och han är en väldigt duktig elev. Men som sagt korven ÄR god =)
Sen var det Thea träningsdags. Koppelpromenad , inkallning,sitt och ligg . Lite så fint träning la vi också en och hon är så duktig.Hon får numera följa med på morgonpromenaderna i skogen då utan koppel och hon har fått smak för fåglar och vågar sig på lite större svängar när hela gänget är med. Idag kunde det slutat olyckligt och då var hon faktiskt precis vid mig. Vi mötte två lösa hundar en unghund och en vuxen och unghunden var inte trevlig reste ragg och tänder mot Thea, bägge var lösa med husse en bit bak. Thea hon skrek och sprang mina gick igång och det hade nog kunnat bli riktigt bråk om inte husse kommit och samlat in flocken. Lydiga hundar men en husse allt för långt borta och då tar man chansen. Inte så så speciellt kul.
Måste visa er lite fina valpbilder jag tog hemma hos Birgitta på Kennel Cockett

Lowa provar på livet som mamma

Lilla Nikita av den ovanliga färgen brunsobel.

En jättefin röd kille tror det var "Prästen" Präskrage i stamtavlan
Denna fina kille är av den mycket ovanliga färgen guldsobelGunilla och lilla fina Nikita.


5 kommentarer:

Emma o Malte sa...

Så roligt med kurs är det tycker vi!! Vi hade också velat gå lydnad, men de lär väl inte hända för här nere finns det ju inte såna kurser :-( :-(
Så mysigt det är med valpar!! Man blir lika vaplsjuk varje gång...

Grabbarna boys sa...

Lattjokul med kurs, det tycker vi också.
Lowa kommer bli en superduktig mamma, det är vi helt säkra på.
Teo hälsar och hoppas att hon mår bra.
Vov från grabbarna boys!

Heléne sa...

Kul att prova på något nytt i kursväg.
Det verkar spännande med "bruks" Är det i den diciplinen man söker efter spårpinnar?
Trevlig helg hela gänget!!

Sandra sa...

Åh vad go Tindra är...vill ju leka med sina kidz och vara en toppen mamma!! :) Lowa kommer oxå bli en toppenmamma tror vi...för att inte tala om vilken underbar moster de kommer få...fniss...vi väntar med spänning på kullen :)

Elon och Linus matte sa...

Vilken söt Nikita, en sådan skulle jag vilja ha : )