Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

måndag 9 april 2012

Kan man

Lita på hundars intuition?
Mickan och jag satt och pratade.Så berättade hon om en händelse förra veckan. Caspian är ju en väldigt godmodig hund som är glad i det mesta. Men så en kväll när de var på väg hem från kvällsrundan så vid deras cykelställ stod det två killar. Inget ovanligt det är ju studentlägenheter. Men Caspian gick igång något så alldeles så Mickan fick dra honom med sig. Det visade sig att dessa två killar var ute efter att sno cyklar fick hon reda på dagen efter då de blivit tagna på bar gärning.
Kunde Caspian känna av något att dessa killar inte var "goda" människor?

Vilket får mig att fundera på mitt gäng. Som verkligen vill hälsa på allt och alla. Men någon enstaka gång händer det att vi möter eller att någon passerar och mina hundar blir som förbytta.
Känner de också av att det inte är något trevligt?
Är hundar bättre människokännare än vi?Eller är de så korkade att de förväxlar det med en anka något de också går igång på?


5 kommentarer:

Katarina sa...

Jag tror absolut att de kan lista sig till när något inte är som det ska vara. Killarna var förmodligen spända och deras adrenalin kunde Caspian säkert lukta sig till.

Nanna är expert på att känna onda avsikter, vill jag påstå. Känner mig så trygg med henne. Vid ett par tillfällen har jag fått konstiga närmanden och då har Nanna skällt så det heter duga. Och de 'konstiga' typerna backade undan.

Emma o Malte sa...

Jag tror att de kan känna något!! Hundarna känner ju av om människor är nervösa eller oroliga, och de där cykeltjuvarna var ju säkert skitnervösa att de skulle bli påkommna!!

Eva sa...

Håller med ovanskrivande!
Just nervositet/adrenalin tror jag att hundar känner av väldigt bra.
Du får dela ut ett gäng grattispussar till lilla skönheten så här i efterskott! Vilket huvud hon har!
SV Stockholmare har blivit löjligt bortskämda till viss del! 30 min verkar vara en förolämpning för en del...

Malin sa...

Så kan det nog vara men sen så undrar jag hur modiga våra kära cockrar skulle vara om nånting verkligen hände.... Dom är ju inte så där jättemodiga alltid ;-)
Kram

Sandra sa...

Tror oxå de kan känna av olika människors energi