Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

fredag 22 februari 2019

föreläsning,långpromenader mm

I måndags var jag och JoJo på långpromenad med en kompis och hennes lilla chihuaha Chicco. Att bara JoJo fick följa med beror på att dels är det väldigt nyttigt att bara gå med en och ha en chans till lite träning och för JoJo`s del att träna på andra raser. Hann ju tyvärr inte riktigt med den viktiga socialiseringen med henne under hennes första år då jag pluggade mycket. Så cockrar är melodin för henne. Chicco är inte heller helt bekväm med hundar han inte känner så det skulle bli en väldigt intressant runda. Vi möttes upp hundarna skällde vi gav dem stöd och lät dem hälsa i lugn och ro. Sen var de kompisar. Vi gick där de hade möjlighet att vara lösa och stackars lille Chicco gjorde allt för att hänga med i JoJo`s tempo. Så kul de hade! Mycket nöjda mattar  och hundar efter 3 timmars runda.
Eftersom jag tycker om att lära mig mer och inte minst friska upp minnet ibland hade jag anmält mig till en föreläsning om blygerhundar. Den var nordskånska kennelklubbens regi och föreläsare var Jessica Mann.


Ja ni ser vad den handlade om. Mycket intressant och egentligen inget nytt men som alltid får det en att fundera och tänka till. Det är ju så har jag lärt mig efter alla dessa år att man plockar det bästa som passar en själv från de olika "lärorna" . Eftersom jag har en flock dvs 5 hundar får jag ju anpassa mycket för att få den att fungera. Jag har ju som ett bevis på JoJo som ju i veckan visat att nya hundar i andra raser funkar bra ,men när hon går med flocken axlar rollen som larmare. Oftast bryr sig övriga inte om hennes gapande men gapa ska hon. 
Kan göra mig knäpp ibland.
I onsdags blev det en härlig långrunda med Gunilla och hennes gäng.
Riktigt vårväder här nere i skåne. Kan man tillbringa en eftermiddag bättre?
Min nya träningsväst är klar.
Tjusigt eller hur?
Blev så nöjd med trycket. En riktig CoolaCox väst.

En liten bild på kennelns Ior 
Fortfarande inget löp på Smulan SUCK!

Inga kommentarer: