Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 18 oktober 2009

inofficiell spårtävling

Spårtävling är vad jag sysslat med i helgen en inofficiell sådan där teoriprov,spårläggning,och hur hunden arbetar. Bara att erkänna att jag är inte nöjd med min egen insats. Startade igår kl 12,00 med teoriprovet och sen med lottdragning av mark jag skulle lägga två spår på mark det var väldigt länge sedan jag varit på och då är det rätt svårt. Missade i spårmarkeringen där det är bloduppehåll grrr nybörjar/slarv fel av mig. Tog god tid på mig och hade ett litet helsike på spår ett. Spår två var däremot lättare att lägga och var nöjd med det även domaren tyckte det var ett mycket bra spår. När vi sen snitslat upp banan skulle vår domare gå med och godkänna spåret sen fick vi bloda och dra klöven. Jag hade backig terräng så en del pust och stön när man gått där några gånger. Spåren blev godkänna men min spårdomare som hade väldigt trötta ben tyckte vi kunde ändra lite i ena spåret för att få lättare terräng vilket när jag skulle göra det var jättesvårt för kl var då 18,00 så det blev inget bra alls. Var hemma kvart i sju igår med en kall öm ond kropp.Sist hem av alla deltagarna.
Imorse kl 09,00 var det dags igen. Tindra och Caspian var laddade. Först ut var Tindra som spårade bra idag hon har varit lite seg de sista gångerna men inte idag. En hund som är väldigt lätt att läsa och fick en viltstörning som jag korrigerade sen vissta hon vad som gällde trots alla härliga dofter. Återigen gör jag ett dunderfel något jag aldrig gör annars låter linan glida mig ur händerna och tappar den i 10 cm givetvis poängavdrag vilket var helt korrekt.
Sen var det Caspians tur. En stor skillnad att först gått med en rutinerad hund till att gå med en orutinerad. Caspian har lite svårare att hålla fokus uppe hela tiden när det luktar gott av annat och även han viltstörning som jag korrigerade men han har ännu inte förstått riktigt att det är förbjudet även i fortsättningen med. Annars spårar han bra och jag låter han löser sina svårigheter. Spåret var långt längre än 600 m och stundtals svår terräng bla i nedförsslänt på torkade löv även spårslutet låg på det viset och eftersom spårdoften går neråt var det halvknepigt. Han gjorde också något idag som jag inte tidigare sett i vissa partier med väldigt klar,kall, hög luft började han luftspåra. Men han var duktig killen och helt slut vid spårslutet där han la sig ner. Jag klantade även på Caspins spår med linan. Inte min dag. Deras resultat blev:
Caspian
först bedömdes mitt jobb dvs spårläggning:
Spårläggning 3 poäng(jäkla mig som missade med snitslarna)
terränghantering 4 poäng
avståndsbedömning 5 poäng
start och spårslut 5 poäng
spårkarta 3 poäng(glömde renskriva SLARV)
max poängen var 5

teoriprov 11 , 5 poäng max var 15

Spårning: dvs Caspians jobb:
Spårförmåga 3 poäng
Tempo 5 poäng
Teamwork 5 poäng
tekniska detaljer 4 poäng (grr tappade linan)

totalt blev det 48,5 poäng man kunde få max 60 poäng
Kommentar av domaren: Ung charmör som jobbar bra trots sin orutin.
Fjärde gången han gick över natten spår så med honom är jag nöjd.

Tindra
Spårläggning 3 poäng (snitslarna än en gång)
terränghantering 3 poäng
avståndsbedömning 4 poäng
start och spårslut 5 poäng
spårkarta 3 poäng( ingen renskivning här heller )

samma teoriprov dvs 11,5 poäng

Tindras spårning:
spårfömåga 5 poäng
tempo 4 poäng ( jag tyckte inte det gick fort skyller på domaren trötta ben =))
teamwork 5 poäng
teknikska detaljer 4 poäng ( eländiga lina)

totalt 47,5 poäng av 60

Kommentar av domaren: Rutinerat spårekipage som njuter av en stund i skogen.

Som sagt nöjd med hundar men inte mig så vi kom varken först eller sist utan någonstans i mitten. Annars en mycket trevlig dag som avslutades med korvgrillning och prisutdelning. Ett stort GRATTIS till Gunilla och Ceasar som fick priset dagen bästa förare. Det är ni värda!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Upp med hakan :) det var väl bra!!! Slarvfelen kommer du säkerligen ALDRIG göra igen ;) du skall inte vara så hårt mot dig själv ...ni var jätteduktiga alla tre (Carina, Tindra och Caspian)

Ett grattis till Gunilla och Ceasar :)
ps Tänk så coola cox du fått fram :)

Carina sa...

Fördelen med slarvfel man gör dem bara en gång. Är superstolt över Gunilla och Ceasar. Det som är fördelen när man själv missar att man kan så glad över någon annan. Gunilla och Ceaar är ständiga stjärnor i våra ögon=)