Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 14 november 2009

lördag

Då började vi ny kurs i torsdags. Det var ju unghundkurs för Lowa som jag och Caspian fick hänga med på. Vi lärde oss massor. Den är helt inriktad på klicker som vi använder oss av i de flesta övningar. jag använder ju redan nu klicker till Caspian men då på självlärd basis. Nu fick jag träna in målhand,olika kontaktövningar och inkallningsövningar. Vissa övningar kunde vi men alltid bra med repetion vissa övningar lärde sig Mickan och Lowa redan förra kursen och kunde briljera med inför mig=) Caspian kunde bli lite otålig och skälla till mellan varven men Jonna förklarade det med att hundar som är tränade innan kan bli otåliga när de kan en övning och vill ha nytt. Jag passade på att träna lite rallyövningar också mellan varven när det var grejer vi kunde MEn en enormt trevlig kursstart. Kul att gå på kurs med Mickan. Hon var däremot arg som ett bi på Lowa som inte kan gå i koppel. Det absolut värsta Jonna sett sa hon. Men hon ingav Mickan hopp om bättring. En tröst i eländet är att höra

att nästan syster Swea har samma stil. Igår fick Lowa sig en ny bädd ...igen. Denna matchar Mickans rum bättre Lowa blev alldeles galen av lycka for runder,grävde,skällde ,snurrade ja helt till sig var honLowa fick ju en ny för ett par veckor sedan med Lady och Lufsen motiv men Mickan gillade inte den. Teddy däremot gjorde det skarp så nu fick han överta den och det är inte många minuter han lämnat den idagStackars Caspian har inte fått nåt nytt och får ligga i soffan istället och tycka synd om sig.Idag har det ju varit riktigt novembergrått och regnigt. Eftersom Tindra får lite kortare runder nu tog jag Caspian på en lång morgonrunda i skogen. Riktigt skönt var det. Tränade en del både rallyövnignar och klicker övningar under tiden vi var ute. Sen blev det en något kortare med Tindra och Teddy. Ikväll har det bara blivit gaturunder ska bli skönt när det kommer lite adventspynt i folks fönster det är så mysigt att ut och gå då i mörkret. Lowa och Mickan är hos Anton så det har varit så lugnt . Tror Caspian längtar efter lillsyrran och lite bus nu.

4 kommentarer:

Sandra sa...

Freija hälsar att det var den COOLASTE sängen hon sett :)

Carina sa...

coola sängar till coola hundar

Sandra sa...

så klart :)

Eva sa...

Såg så'na i vår zoo-affär, även i knallgrön och cerise. Fast med amris...? Skulle snart va' mer hundhår än textilpäls tror jag:) Och unge Assar (8mån) får inget nytt innan han lärt sig låta bli tugga. Jesper är nöjd med sin kudde när han inte bäddar mattes säng.
Förstår dock den uppskattades!