Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 4 oktober 2015

Trimkurs

Idag var det dags för ett gäng härliga CoolaCoxare
att lära sig en del om att trimma sin cocker.
Vi hade glädjen av att ta del
av underbara 
Inger Jönsson kennel Lönnbackens
alla kunskaper om trimningens svåra konst.
det borstades.
Essie gör Isa så fin.

 effilerades
Mimmie var lånehund åt Lina idag.

plockades.

Dagens yngsta. 
Fina fina Zmulan efter Fidelie och Hugo
med matte Mona och husse Roy.

Sen hade vi vår sällskaps man Thomas som var hjälpreda
trevligt sällskap och hunkliare.
Inte minsta är han Melkers husse =)

Melker med pälsen,

Där var en hel del päls på Melker som matte Mia hade att jobba med.

Jag blev så otroligt kär i Melker. Så fruktansvärt underbar är han ,Mio`s bror och Thea och Moray´s son.


 Många timmar för hundarna som var så duktiga och tålmodiga 
precis som sina mattar/hussar.
Vi sänder en stor kram åt Simba som inte mådde bra och inte kunde komma idag.
Givetvis går det inte att ha trimdag utan MAT!
Här kommer receptet på begäran

CoolaCox bästa limpa
175 graders ugn

4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl rågsikt
2 dl vetekross
1 1/2 dl havrekli
5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl sirap
10 dl filmjölk
1 msk rågkross eller havregryn ovanpå.

Lägg bakplåtspapper i 1 /1/2 liters formar.
Blanda alla torra ingredienser
Tillsätt sirap och fil.
Blanda noga.
Häll i formarna och platta till ytan.
Strö över havregryn eller rågkross.
Grädda längs ner i ugnen 50-60 min
Ta bröden ur formarna lägg på plåt med botten upp 
och gräda ca 5 min till.

Tack ALLA för en underbar och lärorik dag!!
Carina&Gunilla

PS när jag kom hem då upptäckte jag att någon börjat löpa DS

1 kommentar:

Sandra sa...

Ni ser ut att ha hadt det toppen