Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 27 februari 2010

Mickans mardrömsdag

Imorse bar det av laddade till tusen och med hejarklacken på plats kära svägerskan och kusinen.Efter lite felkörningar kom vi fram i god tid. Lowa var den som stod för glitter och glamouren på utställningen så mycket blickar ,kommentarer och glada leènden där hon drog fram i sitt fina täcke. Lowa var glad och yster som vanligt. Tyckte det var hur kul som helst med alla hundar men Camillas Kenzo var liiite stor tyckte hon vilken man kanske förstå.



Efter lång väntan var det äntligen deras tur.
På Lowas pluskonto hamnar att hon var jätteduktig på att stå och kunde stå länge. Tyckte det var mycket trevligt att en domare kom och ville klämma och känna.



Mickan var jätteduktig är ju trots allt bara andra gången hon visar hund och inte tränar hon direkt. Så långt var allt väl men nu kommer vi in på minuskonton. Lowa hade totalt missförstått att det var en tävling där man skulle springa fint hon trodde det var kängurugrenen hon tävlade i.
 Och om det inte nu var kängurugrenen så var det kanske spårhundsgrenen det luktade trots allt väldigt gott av hästskit och man är väl en spårhund i grund och botten?



Med andra ord Lowa vägrade att visa upp sig. Mickan kämpade men är ju själv nybörjare så det var inte lätt alls för henne hon fick ingen kontakt alls med Lowa och frustrationen var total. En mycket arg och besviken Mikaela lite ledsen också som inte alls tyckte det var roligt men som kunde småle åt lillkusinens kommentar. Hon kunde inte förstå varför inte Lowa vann det var ju den enda hunden som kunde gå på två ben. En sann vinnare i hennes ögon=) Vi får väl se om Mickan vågar sig på det igen.
Lowas kritik blev:Fem huvud,korrekt bett,tillräcklig hals,bra rygg,bra vinklar fram och bak,passande benstomme,Rörelserna går ej att bedömma.
Kvalitet 1.

Ganska slätstruken kritik men heller inget riktigt dålig så den är vi väl rätt nöjda med ändå och det är ju bara en inofficiell.Men bra att träna på och Mickan fick lära sig att det är en lika fin hund man har med sig hem som man har med sig dit oavsett resultat och som Mickan sa efter lång tystnad jag valde inte henne för att visa upp henne jag valde henne med hjärtat.

Tack alla som hållt tummar och tassar! 

10 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Vad härligt sagt av Mickan att hon valde Lowa med hjärtat.
Det är ju det som är det viktigaste.
Att det blev som det blev är kanske inte så konstigt.
Vilken cocker kan motstå hästskit!!!
Vår Abbe o Teo kan det då rakt inte.
Dessutom är hon ju inte så gammal.
Ha det bra.
Kram Patricia

Malin sa...

Det var väl en helt ok kritik! Det är inte lätt att springa fint i en manege där det luktar så gott =)
Jag tycker det var en mycket sund kommentar av Mickan, att hon valt Lowa med hjärtat <3 Det är ju det viktigaste även om man kan bli lite besviken att det inte gått som man tänkt sig.
Kram

Elons matte sa...

Tycker det är starkt gjort av Mickan att ställa sig i utställningsringen och ju mer man gör det, desto mer van blir både föraren och hunden. Så lycka till i framtiden : )
/Elons matte

Marie sa...

Vilken härlig kommentar från kusinen!
Det är verkligen inte lätt alla gånger att få deras uppmärksamhet när det finns så mycket annat spännande att titta och lukta på. Att ställa ut i ridhus med hästskits-lukt är absolut inte det lättaste! Hälsa Mickan att hon får ta det som träning och att hon inte får ge upp! Lowa är ju trots allt inte så gammal och de har framtiden för sig i ringarna.
Jag förstår att Lowa stal allas blickar när hon gled fram som en prinsessa i sitt glittriga täcke, lilla sötnosen!
(Ska du bara ställa Lowa i Moheda? Tittade på Ingers lapp med Loffes avelsgrupp och såg inte Caspians namn :-(

Katarina sa...

Jag borde inte skratta, men det där med kängurugren och spårtävling fick mig att fnissa. Goa, finaste Lowa som vill leka i manegen! När hon blir lite äldre k ommer hon röra sig majestätiskt.

Madde sa...

det är bara att kämpa på. Jag har oxå haft en kängru cocker. Men han går riktigt fint nu. Det är bara att träna på. Ni kommer att lyckas. / Madde

Malin sa...

Ställa i ridhus med våra kära cockrar är aldrig någo hit... det luktar ju SÅ gott överallt! Tycker Lowa ser jättefin ut och att kritiken trots allt nästan bara var positiv.
Malin

Susann Larsson sa...

Hon är ju ialla fall en väldigt glad och lycklig hund;)Puss från lillebror Victor, som just nu städar under mattes säng.

Sandra sa...

Hon är ju SUPERFIN i sitt glitter täcke :) ja vad skall man säga om dessa sjärnor...en som går på två ben och en som kasar på rumpan när de är i de "fina" salongerna...fniss...men vi tar dem i Malmö :) Skam den som ger sig...fniss

annette sa...

Jag tycker de var duktiga båda två. Det är ju bara härligt att se Lowa när hon "gör vad hon vill".......