Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 4 april 2010

Spårpremiär

Äntligen känner jag och även Caspian tror jag var det spårpremiär. Blev bara Caspian som fick äran idag då jag inte kunde lägga spår igår och var tvungen att åka hem tidigt idag. Men tack snälla som fixade spåret åt mig igår. Caspian var laddad till max . Som Nicklas och Gunilla sa han viftade inte på svansen den gick som en propeller de väntade bara på att han skulle lyfta.
                                        Visar honom uppsparken/spårstarten



Så spårstarten vimsade han rundor och nosade och nosade i rena glädjeyran innan vi kom iväg.

Han spårade men något ofokuserat i mitt tycke. Var så glad att vara ute på spår. Han har ju inte gått något spår sedan i november så inte konstigt han var glad. Men han släppte knappt nosen från marken och hade hyfsad koll på sitt spår. Viltet hade nog haft lite lördagsparty invid spåret där var massor av färskt spillning och nya spår och uppbökade gropar.



Caspian har ett behagligt tempo att spåra i även om vissa turer in i tät grane hade jag kunnat vara utan. Vad som jag tycker är väldigt bra är att när vi kom till spårslutet och trots att färska goda dofter av viltet så när han hittat sin klöv så slutade han spåra och la sig ner. Mycket bra! Är nöjd med honom idag trots allt.
Sen var det Gunilla och Ceasar tur

Ceasar tycker om att rasta sin matte och gärna i otillgänglig terräng. Duktig på att spåra är han och spårar mycket likt mamma Tindra.

När vi kom ner på parkeringen  möttes vi av:
Victor
Utan matte Susanne som var i skogen med Anton och gick spår. Men han var lika glad för det och visst kände han igen mig. Han är bara så go och fin den lille pysen. Lite bus med brossorna blev det med.

Caspians gjorde sina vanliga lekinviter dvs rumpetacklar. Han tyckte det var hur kul som helst att träffa lillebror.Man blir glad som uppfödare när man får träffa sina små och se hur fint de utvecklas till stabila ,trygga ,glada och inte minst vackra hundar. Är mer än nöjd med dem. Glad också över att ha så aktiva valpköpare i alla kullarna som gör så mycket med sina hundar. Ska bli kul att träffa er i maj.

7 kommentarer:

Elons matte sa...

Härligt med vår och att man nu kan börja på allvar med hundaktiviteter : )
Ser jättehärligt ut på bilderna ju.
/Elons matte

Grabbarna boys sa...

Vi håller med föregående!!
Det är underbart att våren äntligen är här!!
Idag böjade Athos på sin träning med jägarna o deras jakthundar.
Han skötte sig helt exemplariskt.
Go Athos!!!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram!!!

Sandra sa...

Duktiga spårare :)

Madde sa...

Vad härligt det är när hundarna får göra något som dom gilar. Ser så roligt ut att spåra , längtar till 15 maj när jag får prova med Teddy. Sedan är det väl bara att hitta någon som har spårkurs häromkring.
/Madde

herman sa...

Låter spännande med spår. Kanske något för Herman att pröva?

Marie sa...

Åh, så härligt ni verkar ha haft det i skogen! Kul att Caspian gillar det så mycket! Såg i ett tidigare inlägg att även lilla Lowa har provat på att spåra. Blir säkert en spår-hund även där.

Malin sa...

Äntligen är våren här! Vilken dag ni verkar ha haft, härligt! Idag ska vi prova att para Mellis, håll tummarna :-)!