Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 15 januari 2011

snö snö snö


Bäst att ta på sig vinter mössan
Det hade snöat en hel del inatt igen och det var blödsnö. Såg väl inte så i fram emot morgonens promenad men så skön den blev . Det var Caspian och tjejerna. Vi gick en lång runda där tjejerna var lösa den mesta tiden. De är som ler och långhalm eller humle och dumle eller varför inte B1 och B2=)
Följer varandra ständigt och Muffin har verkligen lärt sig kommandot hit och här när jag vill ändra riktning på dem. Bägge är otroligt duktiga på att lyda och vänder om direkt och kommer när jag kallar. Däremot fingår jag inte fot med dem lösa då får de bara springa loss.
Pratade med min hundtränare i veckan och vi har kommit med på apporteringskursen som startar i mars. Jipp!!! Har börjat leka lite med kanin dummiesen för att få upp lite intresse hos honom. Ska även testa lite annat men mer om det sen. Körde lite ringträning med Muffin och Lowa och Muffin är en naturbegåvning som älskar att visa upp sig. Ska bli kul att ställa henne i vår.Hon har ju i Birgittas ägo gått riktigt bra i ringen så hoppas det går lika bra med mig. Måste göra en sida till henne så jag kan skriva in hennes resultat.


 Eftersom Muffin och Lowa är lika gamla så får de turas om. Sen undrar jag om inte Lowa tjänar på att vänta tills hon fått valpar med att ställas. Tror hon kommer få en helt annan stabilitet i kropp och rörelse. Nu ställer ju inte jag för resultaten utan för att det ska vara kul och att träffa alla trevliga ringvänner. Men som sagt kan ju bara ställa en åt gången.
Tjejerna fick ett bad idag när vi kom hem som belöning och Muffin forsätter att förvåna mig. Första gången hon fick ett bad sen hon flyttade hit och hon står blickstilla i duschen och låter sig villigt bli ren. Njuter verkligen. Lowa är ju lite spralligare men gillar det men stå stilla är ju inte hennes melodi.
 Ja det är väl vad vi gjort inget spännande utan bara vanlig vardag men rätt skönt det med.
Så här såg det ut igår kväll när jag skulle lägga mig. Lowa hade redan sprungit upp till Mickan.

Tror Caspian och Teddy tänker att kommer inte husse snart så vi killar kan gå och lägga oss i kill rummet.

7 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Sötnosar är vad ni är allihop!!
Vi har också fått massor av blötsnö idag.
Blask, slask och mycket blött.
Vov från grabbarna boys!

Sandra sa...

Goa goa vovvar :) Men bad som belöning fnyser Freija åt ;)

Elons matte sa...

Vad duktig Muffin är, när Elon ser att jag tar fram handdukar och lägger på golvet, då piper han iväg som en avlöning den busen : )

Eva sa...

Jesper hälsar att Muffin är en toppentjej! Vet vad som är viktigt!
Bad och tork och man får ha matte alldeles för sig själv.... Myyyyyysigt!

Katarina sa...

Apporteringskurs låter kul!

Malin sa...

Så tänkte vi på Alice oxå, hon gick jättebra som valp men på sina två officiella utställningar så har hon inte tyckt det vart roligt och det har slutat med tvåor, nu efter sin kull så känns och mycket mer stabil i sin trav, finare i kroppen och mer positiv. Ska bli kul att visa henne igen. Fast hon får nog en kull valpar i vår igen först, det är svårt det där med att planera sina kullar, man vill ju inte bara ha höst/vintervalpar.
Fin hon är eran Muffin! Har ni tänkt ta valpar på henne oså? Det hoppas jag, hon ser underbar ut!
Kram

Kylle sa...

Tror det blir lite spår i år, men ingen kurs utan själv.
Var det den 11:e?? har inbillat mej den 10:e??!!!
Ibland tar det tid, men om man låter klicker övningarna ta sin tid så är det bästa sättet för inlärning. När hunden själv får räkna ut vad man vill så sitter momenten bättre.
GE INTE UPP! Har jag kunnat lära om Jacki som blir 8 i år, så tusan om inte Caspian kan....