Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

fredag 16 januari 2009

om man inte visste bättre















Idag kom till Tindra och Caspians stora glädje Ceasar på besök. Sicken fart det blir på dem Tindra har vett nog att inte blanda sig i brottningsmatchen utan står bredvid och skäller.Men försöker vara med på hörn om det går det enda är att Ceasar har mer respekt för sin mamma än vad Caspian har och vågar inte busa loss med henne på samma vis som med Caspian. Han vet sin plats i rangen. Om man tittar på filmen skulle man kunna tro att det är ett hundslagmål man ser men så leker våra killar med varandra. De är så jämspelta och turas om att hamna på rygg och det låter om dem men aldrig att de tar i så hårt att det gör ont utan totalt på lika villkor. Men Tindra har inte en chans att få vara med där hon är hon blir totalt bortglömd fårbara vara med inomhus.Vi beslöt oss för att strunta i promenaden och ta ett tag med Ceasars päls som liknade en afghan

Ceasar före

En halv bärkasse senare men fortfarande mycket kvar

. Vi plockade och drog,rakade öron och mungipor och en halv bärkasse senare var det en ny hund som tittade fram. Grovjobbet gjort inför stundade trimning.Och jag som tycker Caspian har mycket päls=) Han har precis samma pälskvalitet som Tindra.Tog ett foto på killen. Vi mätte och vägde dem också. Caspian var 41 cm hög och vägde 14,1 kg men inte lätt att mäta busarna. Ceasar var 1 cm högre och 1 hg tyngre men när all ryggpälsen är nerplockad lär han krympa.En härlig eftermiddag för hundarna fast jag tror inte Ceasar håller med för han blev rätt trött på oss till slut. Men man blir glad att se dem busa ihopa och Tindra såg så liten ut.

1 kommentar:

Katarina sa...

Vad roligt bröderna ser ut att ha tillsammans! Och så fin Caesar blev!
Innan Nanna trimmades tyckte jag att hon var så väldigt stor - men hon är bara 38 cm hög och väger 13 kilo. Ganska lagom.
kram på er!
Katarina