Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 27 oktober 2012

Där satt den

Japp precis så är det
Idag har nämligen Thea varit på sitt första öppenklasspår.
Sjävklart kunde inte jag hitta dit och efter en halvtimmes irrande fick jag ringa efter guidning sista biten dit. Det allra pinsammaste i detta är väl att det faktiskt var superenkelt att hitta dit för alla utom mig då såklart=)
Lite pirrigt var det. Hade fallit snö inatt och det hade varit ett par minus grader. Igår var det ösregn hagel och blåst så inte helt enkla spår förhållande. Detta plus att Thea inte alls var på hugget idag på morgonpromenaden. Alldeles för lugnt och välartat=).
Men hon tog sig an spåret ,spårade lugnt och metodiskt inga större problem utom på en sträcka där det fanns någon form av viltstörning och hon tog det väldigt lugnt.
Totalt tog det 23 min och jag var inte alls säker på om hon hade fixat det MEN
tada det hade hon först  ettan plockad i vägen mot championatet.
Här är hon på bild med domare Karl-Axel.
Mattes duktiga tös!!!

Är sjukt glad och nöjd.
Som alla vet sen tidigare tycker jag att arbetsmeriter smäller rätt högt då är det inte någons tycke och smak som avgör utan hundens prestation.
Vad har annars hänt?
Vi har passat Muffin ett par dagar.
Eller rättare sagt Christopher och Aldo gjorde det till Aldos förtjusning. Jag menar hur många är det som får ha sin tjej på övernattning och dela säng med???
Muffin trivdes bra men ville inte äta något vi alla var överens om inte gjorde något då hon gått kunde tappa några kilon min pappa är allt för snäll med godsakerna.
Sen har det ju varit uppfödarutbildning igen.
Så mycket man lär sig!! Tycker den ger så mycket kunskap och man lär sig så mycket genom att ta sig an frågor ur olika synpunkter.Är så många gånger man bara tror att det finns bara ett rätt svar men många gånger är det inte alls så enkelt.Just nu diskuterar vi mycket kring avel och avelsvärde mm
Som sagt otroligt intressant!!!
Sen har det såklart blivit det vanliga promenader och sånt. Pälsvård står på schemat för dagen. Mickan och Caspian kom hem i går kväll och Caspian har en rejäl tova som ska åtgärdas.
Trevlig helg på er alla !!!!
 


5 kommentarer:

Heléne sa...

Stort Grattis till Theas 1:a !!!!!!
Idag var det verkligen inte lättspårat med de väderleksförhållanden som rått sista dygnet. Mycket, mycket duktigt av henne klara sitt prov.
Kram och grattis från meig och Molly.

ps. är ju lätt som en plätt att hitta dit;-)

Sandra sa...

Supergrattis!!!!! Duktig tös o matte :)

Emma o Malte sa...

GRATTIS!! :-D
Snart kan ju du hålla kurs för oss så vi också kan bli Viltspårschampion :D

Marie sa...

Grattis!!! Har nu idag ÄNTLIGEN testat på viltspår och shit vad kul det var! Tänkte på dig i skogen idag och nu förstår jag vad du menar med att det är så roligt!
Kram Marie

Katarina sa...

Grattis, både Thea och Carina! Ni är så duktiga!