Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 8 december 2007

öppenklass prov

JIPPI!!!! Vi fixade en 1 på öppenklassprovet i morse! Är så jätteglad! Hinner inte skriva mer nu håller på att julbaka med familjen.
Så nu är lussebullarna klara och kärleksmumsen misslyckade men men de går åt ändå. Skyller allt på ugnen köpte ny spis i våras och den gräddar ojämnt
Tillbaka till hundarna nu har det ju faktiskt hänt lite men vi börjar bakifrån. Var ju äntligen dags att gå prov idag. Skulle ju gått spår förra helgen men det gick inte för jag hade för ont så istället tog jag Tindra på en lång runda i skogen imorse där hon fick springa lös. Kan ju säga att vädret inte var det bästa ösregn och blåst. Sen direkt in i bilen och iväg. Vi skulle gå ut som trea så det blev till att vänta till 11,30. Var inte ett dugg nervös. Var så inställd på att det inte skulle gå och såg det som träning när det var dags för skottet strulade ju givetvis pistolen men det gick bra till slut och när Kim sa att vi var godkända blev jag jätteglad . I bilen på väg tillbaka till samlingsplatsen började jag fundera godkänd betyder det en 1 eller 2 så jag fick fråga. Då sa Kim att godkänd är 1 då fick hon en stor kram. Vimsiga jag hade glömt stamtavlan hemma så jag fick inget protokoll förrän jag skickat över alla uppgifter. Men vad gör det vi fixade det!!!
I torsdags var jag i Näsum med Teddy och kastrerade honom. Tyvärr upptäckte de att han hade blåsljud på hjärtat men vi skulle inte oroa oss över det men där har vi kanske förklaringen till att det inte är så mycket fart i honom. Under tiden han opererades tog Tindra jag en runda längs Ivö-sjön. Kliniken ligger där. Operationen gick bra så nu ska han ha tratt i 10 dagar vilket inte är populärt och jag får många sura blickar från honom. Tratten hålls på plats med ett vanligt halsband och jag har ju bara halvstryp så jag fick stanna i djuraffären och det mjukaste jag hittade var ett ljusblått med rosa hjärtan! Inte speciellt manligt enligt Uffe men väldigt gulligt! Fick tom dispens av chefen att ha med honom på jobbet i fredags då han skulle hållas under övervakning. Man läser i tidningar och tv hur bra det är med djur i vården men i Hässleholms kommun får man inte ha med sig hundar till jobbet. Jag tycker så här att har man med hunden för att den tillför de gamles vardag något positivt och inte för att jag behöver hundvakt eller vill lämna min hund ensam är det ok och är man flera så får man turas om. Tidigare var Teddy med 1 gång i veckan och de boende älskade det. Han fick åka rullator och ligger i många knän till mångas glädje. Måste bara skicka en stor ros till veterinärkliniken. Jag har bara varit där en gång tidigare och ögonlyst Tindra och när hon hade ont i tassen och när jag är på väg ut med Teddy kommer den vetten fram vi hade då och frågar hur det är med hennes tass och om allt är bra. Tänk att komma ihåg det!! Hela kliniken utstrålar värme och omtanke och helt underbar personal. Efter Teddys operation kommer samme vett ut och sätter sig hos en och berättar att allt gått bra och bara är hur go som helst. Annat än djursjukhuset det. Trevlig helg på er alla!!

1 kommentar:

Petra Qvant sa...

Grattis Tindra, vad skoj att spåra!!Och bra går det ju dessutom!!!
Lady