Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 13 september 2009

Hundträff


Tindra med gammelmatte!


Som jag skrev tidigare har vi varit på valp/hundträff hos världens bästa uppfödare Birgitta på Kennel Cockett! Där känner man sig alltid lika välkommen!Det var givetvis Tindra och så fick Lowa också följa med idag. För första gången fick hon åka bak i bilen och jag är ännu undrade hur hon lyckades ta sig igenom gallret in till Tindras sida där bägge låg när jag kom fram. På träffen idag var Tindras syster Sanchez ,Ricco en snygg svart kille som vi träffat tidigare och småkusiner på 10 veckor sen givetvis Birgittas hundar. Hon har bla två ljuvliga chokladbollar med massor av valppäls på 6 månader Muffin och Fideli heter dem. Alla hundarna kom så bra överens och sprang fritt när vi gick runda.


fast på denna bilden har mina fegisar koppel på sig ville inte gå fram till hundhuset där det skälldes Jag försökte ta kort eller filma men de lyckas aldrig fastna på bild bara en massa gräs ,träd eller suddiga fartfoton. . Tindra hittade givetvis kaninburarna och jag vet inte hur många gånger jag hämtade henne men sen räckte det att jag vände ryggen till och vips fick kaninerna besök igen. Lilla Lowa var självständig och tog initiativ och hängde inte mamma i hasorna
Lowa hälsar på Samira,Pedro och Pim-Pim.Lekte och busade med de andra hundarna. Härligt att hon är så trygg och stabil i sig själv. Tindra är ju som hon är lägger sig på rygg och låter övriga lukta av henne så är allt lugnt sen. Aldrig den som muckar med någon en sk utbildad expert på området sa en gång att det är hundar med stabilt psyke som gör så de känner inte att de behöver hävda sig gentemot andra utan är säkra i sig själv.Jag trodde det var för att hon var vek men så fel man kan ha. Kan säga mycket skönt med en sådan hund! Eftermiddagen avslutades med tipsfrågor jag kände ju att jag hade äran att uppe rätthålla då jag vann sist och även denna gången vann jag men det var svåra frågor däremot hittade jag inte flest raser i ett hundkrypto skyller stenhårt på att det var för att Tindra sprang till kaninerna hela tiden=)

Bilder från bus med Stina hon är även fotomodell i sitt fina täcke
Stoffe mys! Caspians favvo hemma på snabbvisit!
1 kommentar:

Sandra sa...

Vilken härlig dag och så många underbara vovvar....men jag har bara 1 fråga....Hur kan Birgitta vara världens bästa uppfödare när det är DU som är VÄRLDENS BÄSTA UPPFÖDARE? ;)