Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 25 september 2010

Herman

Idag har jag varit på utställning igen men denna gång som publik och hejarklack.Det var fina Herman som skulle på utställning idag.Så fin kille med ett ljuvligt temprament som gav gammelmatte en hel radda pussar.Att han dessutom har en så trevlig matte Monica är ju inte illa heller=) De två gjorde ett jättebra jobb i ringen och de blir bara bättre och bättre.Idag kom Herman på 2 plats med en något märklig kritik. Jag brukar inte klaga på domarna men denna tror jag inte kunde speciellt mycket om cockrar. I kritken stod bland annat ungefär så här :något stramare ögonlinjer önskas. Jag bara undrar hur mycket stramare de kan bli? Herman har perfekta ögonlinjer utan tillstymmelse till häng.Men men domaren dömer och annat var positivt.Efter uppvisningen mötte vi upp Gunilla och Ceasar som väntade utanför.


Så här glada blev killarna av att se varandra och det gäller att hålla tungan rätt i mun


En riktig dansuppvisning blev det.
 "mina" fina killar
Men än var inte dagen slut Gunilla och jag skulle vidare till Hovdala för en härlig långpromenad. Jag hade hund i bilen som väntade och kan ni gissa vem?
Jo idag tyckte jag det var Tindras tur att få komma iväg på långrunda med matte.Är ju inte så ofta hon är själv ute på grejor. Ceasar och hon hade så kul med varandra eller att hjälpa varandra med härliga spårdofter eller bada i dynghål eller för att bara springa och njuta av vinden. Inga kort blev tagna det hanns liksom inte med. Gunilla och jag var eniga detta måste vara det ultimata hundlivet.Vad är väl en utställning mot detta?

9 kommentarer:

Madde o Teddy sa...

Ja en utställning är nog roligast för mate o husse. Känns skönt att man kan hitta på annat roligt oxå för dom. Här har vi gått en härlig höstpromenad så Teddy ligger o njuter av sin skönhetssömn nu ;)

Elons matte sa...

Håller med om promenaderna, så härligt. Söta killarna är i sin cockerdans : )

Sandra sa...

Så sant så sant!...vad är väl en utställning mot fullt röj i naturen.

herman sa...

Tack för att du kom och hejade! Rosetten hänger så fint ovanför Hermans korg. Det bästa med dagen var nog att få se Ceasar och Herman dansa cockerdansen. Håller med dig och Gunilla. Inget slår att få se sin cocker med nosen och öronen som plogar i marken och svansen högt upp i skyn!

Eva sa...

Vilket par! Synd att SKK inte håller tävlingar i pardans:)
Håller med om mysko kritik. Har tänkt på att de av dina jag sett bild på har väldigt FINA ögon, utan de överdrifter som finns inom både eng. o am. cocker ibland.
Och A hejar o håller med om att skogen är BÄST! Han spårade som en tok idag (rådjur?) så matte bör kanske ta o göra något...

Grabbarna boys sa...

Den där cockerdanser ser riktigt skojig ut.
Den måste vi testa.
Vov från grabbarna boys!!

Malin sa...

Vad kul att det gick så bra för "din" Herman! Men jag håller med, ibland får man intrycket att domaren inte kan rasen och det är trist, en gång när vi ställde våra gamla cane corsos så frågade domaren om vi hade med oss rasbeskrivning, för hon hade ingen aning om nånting med rasen!! Och då har vi betalat anmälningsavgift som alla andra och har samma rätt som alla att få våra hundar proffisionellet och kunnigt bedömda! Då blev vi arga.
Kram Malin

TYSON OCH GÄNGET sa...

Tråkigt när man hamnar på en utställning där dommaren inte har så bra koll.

Visst är det härligare att vara och busa och röja än att vara på utställning :-)

Marie sa...

Vilken underbar cockerdans killarna bjöd på! Roligt att det gick bra för Herman, men tråkigt att domaren inte verkade kunna rasen.
Er promenad låter härlig!
Kram