Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

torsdag 27 augusti 2009

Valpkurs och TebaI tisdags satte shoppingsuget in och det blev en tur till Teba. Kom på en massa saker som jag absolut måste ha=) och en del annat så klart. Köpte en ny kort trimsax till tassarna ,ny trimkniv,ny fin tandad kam,leksaker godis och ett täcke åt Lowa. Kunde inte motstå detta Tindra fick för dagen vara en motvillig modell. Tyckte det var så läckert=)

På kvällen var det dags för andra gången på valpkurs. Jag och Catarina placerade oss tjusigt vid ringside väl förberedda med bekväma stolar, varm choklad ,kanelbullar och kex. Även en kamera med minneskort i denna gång. Alla hade gjort hemläxan bra och fick beröm jag sträckte lite extra på mig var ju faktiskt jag som tränat den lilla medan Mickan var borta. Sen var det dags för dagens moment. Lowa missförstod dem en aning och la till egna. Såsom bita o mattes byxor så de åker ner eller till omväxling hälsenorna Eller varför inte i kopplet? Stundtals gick det jättebra momenten som Lowa skulle lära sig var inte dra ikoppel,placering vid vänster ben,sitta/stanna kvar mm. Jag kan ju säga att jag skrattade så kameran hoppade när busfröet ville sin egen väg även Mickan tog det rätt och det var många glada miner.(Tur hon inte brås på sin mamma). Mickan är envis och beslutsam och i Lowa har hon fått något att jobba med. Hon är ju inte så gammal lilltjejen och orken att fokusera är ju inte så lång men hon är glad och positiv och öppen för allt.. Två av hennes kurskompisar blev 6 månader dagen efter och det är ju stor skillnad. Men Jonna hennes instruktör är jätteduktig och Mickan fick både tips och hemläxa
Att Lowa tycker det är kul går väl inte att ta miste?

5 kommentarer:

Zamantha och Freija sa...

Skratt...gissa om jag är nervös inför lördag...fniss...hoppas byxdragning och hälsenebett är med på vår kurs oxå...fniss...de e iaf det hon kan bäst :)

Zamantha och Freija sa...

Overallen e skitcool

Anonym sa...

Superfint täcke!!! Tror säkert Lowa var jätteduktig på kursen. Lite egna trix får man ju ha, hi hi... ;o)

Roses and stuff sa...

Lowa kommer se ut som en prinsessa i det tjusiga täcket! (Det hade jag heller inte kunnat motstå, måste jag erkänna.) Hon ser så glad och sprallig ut, den lilla!

trixiochceasar sa...

Tur att Mickan har bättre tålamod än du hihi