Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

tisdag 8 juni 2010

Valle besök och skolk

Igår kom Valle och hälsade på. En stor kille har det blivit nästan större än Caspian redan men så fin.
Han skulle få sina öron rakade och lite tasshårsansning. Han blev jättefin och genast såg han äldre ut.Efter han blivit fin fick han äntligen leka med gänget och pussa syrran som ser så liten ut bredvid.


Väldigt duktig på hundspråk visar tydligt att jag är jätteliten och ni är större och när det är avklarat kan vi väl leka i stället? Vilket inte mina tackar nej till.Kul när det funkar så bra.

Ikväll skulle ju jag och Caspian åkt på ringträning men jag kände nej orkar inte idag så vi tog en två timmars runda ikväll i stället med kompisen Stina. Vi fick ju så härligt väder ikväll. Riktigt skönt att bara gå utan att behöva prestera något tror hundarna också gillar det. Igår hade Mickan näst sista gången på sin kurs och de skulle få prova att göra provet för att få komma upp och träna de kurser som kräver att de klarar provet. Mickan trodde inte Lowa skulle fixa det. Det bestod av att man skulle kunna gå fint i koppel förbi andra hundar,stanna och sitta fint utan att nosa på mötande hund  medan förarna hälsar på varandra,sitta eller ligga i två minuter lösa med matte en bit i från, komma på inkallning och slutligen kunna vara uppbunda utan matte och vara  tysta. På det sist pep Lowa lite men inte mer än att hon hade blivit godkänd. Alla övriga grejer klarade hon till Mickans stora förvåning utan problem. En mycket stolt Mickan. Men provet ska göras om med oberoende "kontrollanter" innan höstens kurser startar. Men lite kul att se vad hon kan den lilla egentligen. De var jätteduktiga allihopa i gruppen ska tilläggas.
Slutar med en liten dragkampsfilm på Caspian och Mickan. Han som inte var ett dugg intresserad av dragkamp på Mh testet i höstas.





5 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Och duktig på att hoppa är han också, Caspian.
Där skulle vi vilja vara med.
Vov från grabbarna boys!!

TYSON OCH GÄNGET sa...

Kunde tyvärr inte se filmen men skoj när man kan få en hund att tycka om något som den annars inte har brytt sig om. Det mesta går bara man inte ger upp. Visst är det härlig att ibland bara ta en gammal hederlig promenad :-) ha en härlig kväll, kram

Malin sa...

Vad kul för Mickan att det gick så bra! Duktiga Lowa och så klart duktiga Mickan :-)!
Skönt med "bara" en promenad, utan krav på prestation, bara njuta av sommaren! Hoppas ni har bra väder idag oxå, vi har inte haft det på hela veckan, trist...
Kram Malin

Katarina sa...

Han är så fin, Valle! Och verkar så himla go!
Är imponerad av Lowa och Mickan - där ligger vi i lä...
Kram!

Marie sa...

Hej!
Blir riktigt imponerad över Mickans och Lowas resultat! De verkar vara ett super-team! Jag tror inte att varken min plutt eller min Abbe skulle klara av alla de momenten. Är nog något som jag borde ta tag i lite mer, kanske kan bli mer träning nu i sommar när man är ledig. Nu närmar sig Jönköping, är det bara du och Lowa som åker dit?
Ha en underbar helg!
Kram Marie