Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 31 juli 2010

Vad gör vi?

Ja det kan man kanske undra eller? Vi firar ju semester på hemmaplan men hemma det är vi inte speciellt mycket. I lördags åkte vi en tur till Ullared och fyllde på godis förrådet till hundarna. Daniel tog hand om hundarna när vi var iväg.
Caspian som bäddat sönder sin biabädd fick en ny. Den blev lite större och den gick knappt in bredvid min sängkant. Så här trångt sover vi=) Han tycket lite sådär vadå sönderbäddad? tror han tänkte den var ju precis inluggen.

Vi har ett helt gäng födelsedagar under sommaren så ett evigt kalasande har det blivit trevlig men rätt skönt när alla är klara. Kusin Hanna tog sig ett dopp i poolen när vi hade ett av kalasen men ville inte visa tänderna för en hade tappats under natten=)
Sen har Tindra fått besök av sina allra käraste tvåbenta vän Adam men Lowa den filuren passade på att lägga beslag på honom först men Tindra delar så gärna med sig hon vet vem som är nr 1 i hans ögon. Adam är en av "mina" så saknade killar Christophers bästis och nästan som en son i huset.
Idag fick jag ta tag i pälvården skäms nästan att säga det men det har varken kammats eller borstats på 2 veckor men har knappt känts lönt då hundarna badat både morgon och kväll i bäcken eller dammen men då har vi ju givetvis kameran hemma. Lowa dyker i från kanten och är helt salig och även Tindra har förstått tjusningen med bad numera.Så idag blev stora fixardagen. Lowa tog en 5 min att kamma igenom hm vadå päls? Caspian hade en liten liten tova annars gick det snabbt. En sådan otroligt lätt päls att sköta. Tindra däremot fick en rejäl trimning. Nu är hon plockad på längden och tvären uppifrån och nerifrån och blivit så snygg igen.


Syns ju inte på ett liggfoto men damen tyckte inte alls hon behövde stå upp det hade hon gjort nog för idag.
Igår hade Teba sin mässa och den var man ju bara tvungen att åka till tyvärr ösregnade det men lite fynd gjorde vi. Jag hittade en kanonbra jacka vind och vattentät många fickor mm. En perfekt jacka i skog och mark eller på kurser i höst. Att de sen sålde den för halva priset ja kan det bli bättre mmm faktiskt den var slut i grönt i min storlek så det fick bli beige men varför klaga.

Jag fortsätter min jakt på det perfekta utställningskopplet. Vill ha ett sådant som Susanne köpt åt Victor men de finns inte någonstans och hon köpte det sista i den affären. Hittade iallafall ett på Teba som verkar värt att testa till den stora summan av 19 kr
Mickan shoppade också loss dock inte på Teba men kanske man kan låna dem i ringen
eller inte=) jag snubblar så bra ändå!

Många långa härliga promenader med bästaste Gunilla har och blir det . Vi är så stolta över våra prinsar som äntligen förstått det där med att doften är inte godare längst fram i kopplet och att man kan gå lugnt och fint hos matte och sniffa samtidigt utan att gå miste om något. Det kan ju vara så att vi söver dem med vårt tjatter men det vill vi väl inte tro. Gunilla och jag har anmält oss till kurs i höst vi ska gå forsättningskurs som lovar följande:

Fortsätter med mental aktivering såsom spår och uppletande. Vi arbetar med övningar där hunden utsätts för stora retningar som kan inträffa i vardagen. Målet är att få en hund som kan fungera med dig även i svåra situationer.

En obligatoriskt kurs om man vill fortsätta med apporteringskursen för att ev så småningom gå ett jaktprov/workingprov. Själv börjar jag bli mer och mer sugen på att kanske ta tag i den den där tanken som innefattar att ta jägarexamen. Vill inte jaga men allt det där andra. Fast kanske jag ska komma över min ormfobi först fniss.
Lowa är anmäld till agillity i höst hopps de kommer med sen ska vi spåra så klart och utställningar med hel coolacoxgänget ska vi. Verkar bli en välfylld rolig höst.
Nu om ni orkat ta er så här långt ner på sidan vet ni vad vi gjort och vad vi ska göra. Härlig lördag på er.

12 kommentarer:

Sandra sa...

Imorgon är det min tur att få åka till Ullared och hamstra :) Lycka!
Jackan såg superfin ut....bra kläder är A och O om man skall orka vara ute i alla väder och gno...
Skorna tycker jag ABSOLUT du skall ha :)

Elons matte sa...

Hej !
Vi brukar också handla på oss lite hundsaker i Ullared. Sist blev det ju en jättebillig flytväst åt Elon och godis.
Ska kika in på Mickans blogg. ha det !
/Elons matte

Grabbarna boys sa...

...Ni gör ju massor.
Att trimma, åka till Ullared, shoppa på Teba, haft massa kalas är ju hur mycket som helst.
Jag skulle också vilja åka till Ullared o handla.
Det var ett tag sedan man var där nu.
Ha det så bra.
Kram!!

Eva sa...

De skorna är väl perfekta för utställning?:)
Är grymt imponerad av de som kan gå i så'na!
Hoppas Tindra förlåtit dig nu, för hon ser inte nådig ut på den bilden!

TYSON OCH GÄNGET sa...

haha jag skulle vilja se dig ha dom skorna på en utställning hade verkligen varit en syn :-)

Finns mycket roligt för hundarn i Ullared och det blir mer och mer känns det som vilket inte är fel. Ha en härlig söndag, kram

Susann Larsson sa...

Det kopplet finns att köpa på nätet. Märket är JOKKE. Kostar över 500 spänn dock. Så mycket gav inte jag. Mösse hade nog inte riktig koll på vad han hade för "snören", 179kr var väl ett riktigt fynd. Någon gång ska man ju ha tur:)

Kylle sa...

En välplanerad höst ser jag!
Här har vi bara 3 tillfällen med Mona Kjernholm inplanerade. Så det blir till att träna själva. Lite spår blir det allt här också.

Katarina sa...

Så mycket roligt ni skall ha i höst! Jag vill jättegärna se dig i Mickans skor på nästa utställning..!

Malin sa...

Näe, pälsvården blir ju lite eftersatt så här under semestern... Kändes så skönt häromdagen för då var alla tre relativt nytrimmade, nybadade och alla borstades igenom samma dag, noll tovor!
Vi har diverse utställningskoppel hemma men jag tycker garanterat bäst om det igrån Monica Forsander, dom hon tar hem ifrån England. Det är dyrt men ursnyggt, sitter bra och är skönt att hålla i inne i ringen...
Kram Malin

cockettsriccardo sa...

Oj där har det varit fullt upp!
SKönt med semester. Tiden rusar bara iväg!
Visst e det härligt att shoppa på Ullared man får ju så mycket hundsaker för pengarna
ja och lite annat smått och gott!
Härliga bilder.
Vi e med dåliga på att ta med kamera!
Glömmer den alldeles för ofta!
Ha det gott!
Vov Vov Ricco & Towe

Marie sa...

Så mycket roligt ni har hittat på! Shopping är ju alltid trevligt, speciellt när man kan fynda som du har gjort!
Vill också se dig i de skorna, då kan vi snacka om att trippa runt i ringen hihi!
Ser att ni kommer att få en aktiv höst med många roliga aktiviteter inbokade!
Kram på dig!

Malin sa...

Vilka fynd, Ullared är tydligen "the shit" ;) numera, tycker att alla åker dit!
Det hade varit underbart att få se dig i utställningsringen i de snygga skorna =) Det verkar som om ni har det riktigt gott!
Kram