Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 27 mars 2011

Nu

Är jag på benen igen något vingliga och trötta efter 5 dagar i stillhet. Jag och drottningen har nog haft samma baciller eller som Vickan sa om mor sin en "rejäl bonnförkylning " med alla ingredienser.

I onsdags åkte Stoffe och Aldo hem. Blev allt lite tomt här och hundarna stod både vid grinden och väntade vid fönstret på att han skulle dyka upp igen.

Men de får vänta till påsk tills han dyker upp igen. Tror faktiskt Aldo kommer att sakna Lowa mest. För henne är det noll respekt och bara ös
En gång fick hon nog och sa till på skarpen vilket var som att hälla vatten på en gås men valptänder är vassa lyssna själv:





Den som Aldo har mest respekt för är Caspian. Han tolererar inga vassa valptänder eller bus om inte han bestämt det. Det räcker att Capian muttrar och Aldo går en omväg.Men de kan ha väldigt skoj också mellan varven och Caspian var den som stod längst vid grinden och tittade efter lillebror sin.Förvånsvärt nog har Teddy enormt mycket tålamod med honom och Teddy brukar inte gilla valpar men Teddy är som han är antagligen bara för att jäklas med Caspian =)
 Med Tindra är det både bus och allvar bus när hon vill vilket är ofta men lyssnar när hon säger nej.
Idag kunde vi äntligen ta oss ut i skogen i det fina vårvädet. Tre ystra hundar på vårbete. Tränade lite med visselpipan gick väl sådär när man har alla tre med sig. Men har ju blivit minimal med träning i veckan. En härlig runda fick vi i allfall sen . Efter det tog jag Caspian på lite egen träning tänkte prova lite sök och det funkade inte alls. Vet inte vem jag ska skylla på. Jag för otydlig(kan för lite) eller han ointresserad. Men ny kursdag imorgon så då hoppas jag på lite tips.Sen har jag inte  en allt för kul uppgift att ta tag i tre hundar som inte sett en borste på hela veckan och ett bad med tillhörande trimning för Lowa så hon ser lite hyfsad ut inför sin kursstart på måndag.
Så här ser det ut när hundarna lagt sig inför natten:
Tindra på sitt älskade duntäcke under sängen



Prinsen i sin biabädd bredvid mig

Lowe och Teddy i sängen...såklart


7 kommentarer:

Eva sa...

Men snälla!!!
Satt o väntade på att Caspian skulle fräsa... Så gastade DU!
Skrattade så théet hamnade fel och jag började hosta och kippa efter luft...
Cockrar ÄR livsfarliga:) Och livsnödvändiga...
Skönt du mår bättre!

Grabbarna boys sa...

Härligt att du är på benen igen.
Att komma hem till Birgitta är bara så härligt.
Hundarna får busa, lukta och gräva hur mycket som helst och goa Birgitta bara njuter. Vi ska snart dit igen då Bella inte var mmed igår. Tur att man bara har 15 minuters bilväg dit.
Härliga bilder och filmer på vovvarna.
Ha en bra söndag.
Vov o kram!

Drömflocken sa...

Måste va skönt att va på benen igen

Heléne sa...

Härliga bilder på hundarnas sovplatser:-) Så skönt att inte alla 4 vill sova hos dig i sängen. Jag tycker det är tillräckligt trångt med 1 eftersom hon brer ut sig väldeliga, dessutom snarkar hon!
Skönt att förkylningen börjar ge med sig...men var rädd om dig och akta dig för kalla vårvindar.
Ha en fortsatt bra söndag!

Sandra sa...

Skönt att du mår bra igen :)så kul att titta på filmsnuttarna :) Hoppas det gick bra på kursen idag.

Katarina sa...

Det där med att diktera villkoren, är nog ett syskondrag. Nanna är 'the boss' och leker gärna - fast på sina villkor. : )

Sanna sa...

Så fint Lowa leker med Aldo! Sheila är just nu lite "bitchig" mot valpar.. Träffade idag en tio veckors springer spaniel valp, helt underbar, men Sheila ville mest ge tillrättavisningar. Kan tänka mig att det är åldern (att hon vill visa att hon är äldre) men valpägare kan ju lätt bli skrämda och det vill vi ju inte! Tack för tipset om öroninflammation, det är förmodligen det. Kram Sanna, Sheila och Sammy