Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

måndag 13 oktober 2008

Trimdag

Idag hade vi bokat tid till Caspian och Ceasar för trimning. De kan ju behövas snyggas till inför lördagen. Vi åkte till Eva-Lotta där bla Tindras syster bor och en hel massa andra skönheter. Bla dessa Ulrik och Caspian kusin Ingeborg. Precis en sådan jag drömmer om en gång . En underbart ljuvlig fin mörk choklad färgad tjej på 10 mån. Ulrik en stilig ,ljuvlig hane också i favorit färgen. Vi var nära att plocka de med oss hem=)

Caspian innan trimning.

Vi skulle lämna våra killar där för att hämta dem senare. Kändes allt lite konstigt att åka i från dem. Men de hade varit jätteduktiga och skött sig exemplariskt och fick högsta betyg av Eva-Lotta. Caspians päls sitter fortfarande som berg men blev rakad och klippt där det skulle. Han blev jättefin!!!

En stor kille med mig hem!! Men största förändringen stod Ceasar för som har riktigt ullig afghan päls men som börjat släppa. Så Eva-Lotta och hennes man plockade och plockade och under ullen kom en så fin och stilig kille fram. Vilket huvud han har!! Så fin blev även han även om det sitter massor kvar som ännu inte är moget att ta.Men vi lämnade två bebisar och fick hem två tonåringar.

I veckan när jag var ute och gick träffade jag ett par som har en cocker som är under året. De hade åkt till hundsalongen för att få sin cocker trimmad. Då hade hon på salongen påstått att det var plågsamt för hunden att bli plockad så det gjorde hon aldrig utan hon använde alltid maskinen över hela hunden. Så all valppälsen hade och rakat av. Ägarna till hunden visste ju inte bättre men man kan ju bli lite irriterad på en hundsalong som säger så. Vilket jobb de kommer att få med den pälsen denkan ju vara helt förstörd. Tindra har alltid njutit av att bli plockad och killarna hade inte protesterat allt igår.

Lekte lite med kameran igår när Caspian var i väg. Det blev ju väldigt tyst här hemma och det var inte bara jag som saknade honom. Tindra satt på trappan och tittade efter honom.Hon är för fin min prinsessa.(Fast hon är otrimmad)

Inga kommentarer: