Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 24 augusti 2008

Caspians första utställning





Plats : Simrishamns brukhundsklubb
placering 1
mycket god typ,storlek och helhetsutryck
tillgänglighet: behöver självförtroende

Kritik: Maskulin hane,välskuret huvud,kraftfullt nosparti,korrekt bett,tillräcklig hals,bra rygglinje,välkroppad för åldern,bra bröstkorg,god benstomme,bra ben och tassar,god pälskvalitet,fina rörelser för åldern.
Nyss hemkommen från utställning med förutsättningar som inte var de bästa. Det ösregnade och blåste hela tiden. På bilderna ser ni hur blöt jag var trots att jag suttit under en pälsfodrad parkas. Caspian fick sitta i sin bur hela tiden vilken han klarar utmärkt men när han väl fick komma ut var han rastlös därför presterade vi ingen toppvisning idag då han gärna ville hoppa och studsa något han aldrig annars gör. Det var ju en manlig domare idag och Caspian som kom direkt från bur och upp på bord i ösregn blev väldigt blyg och på det flög HP. En mycket trevlig domare som stod länge och pratade med mig efter bedömningen. Han tyckte verkligen mycket om Caspian gillade vad han såg och han tvekade länge på HP ville att han skulle fått det men att han inte kunde göra det för rättvisans skull. Det var så att jag fick "trösta" domaren att det var helt ok. Har aldrig tidigare varit med om att en domare tagit sig sådan tid med en efter bedömningen som verkligen ville förklara och säga vad han tyckte. Ville väldigt gärna se oss i ringen igen framöver. Detta från en välrenomerad domare. Så det var ju kul och vi fick ett första pris och får väl vara glada för det och fortsätta träna. Sen kan jag inte klaga på kritiken heller om jag nu ska vara helt ärlig.
Vill tacka AnkiBrigth Dreams för att vi blev inbjudna att sitta i deras tält. Det var skönt att slippa regnet ett tag.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Grattis Caspian! Ett förstapris på första utställningen - det låter väldigt bra! Och hederspriset kommer nog så småningom!
Kram Katarina

Carina sa...

Tack vad snäll du är jag får väl hoppas på det. På söndag är det ju dags igen! Kram