Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

fredag 1 augusti 2008

träningen fortsätter




En smutsig Caspin efter en dags hårt grävande!
Idag startade vi dagen med miljöträning för Caspian.Vi skulle till Perstorp i ett ärende och under tiden vi väntade tog jag han på promenad i "stora" staden. Träffade en man som var så glad att hans fru inte var med för de hade haft cocker och springer i 30 år och var nu utan hund och hade frugan varit med hade det varit "kört" som han sa och det hade blivit ny hund. Vi pratade en stund och han myste med Caspian. Två äldre damer tog också chansen att gosa med en liten valp. Jag hade hoppats på lite hundmöten men värmen gjorde nog att de flesta höll sig hemma, Vi möte bara två stycken med samma ägare och de skällde något förskräckligt så de ville vi inte hälsa på alls.Idag fick han också åka bak i bilen själv vilket gick bra. Lite pip till en början men sen la han sig. Jag har börjat att träna ligg, befästa nej och stanna. Han är väldigt duktig på att inte gå utanför grinden fast den är öppen och jag går utanför den och han har lärt sig att stanna vid ytterdörren när jag går ut med Tindra eller Teddy. Vad som inte går framåt är att inte gräva i trädgården för det är kul och Tindra och Teddys mat vill han inte låta bli. Tindra som är väldigt känslig för min sinnesstämning och läser mig väldigt bra förstod äntligen idag att det inte är ok för han att äta hennes mat och sa ifrån "rejält"dvs det lät som värsta blodhunden och hon la tassen över honom och han pep som sjutton och sen var det bra. Jag trodde att hon kanske skull vara tuffare men inte då och inte hade det någon större effekt heller. Teddy kör en annan teknik. Ligger och väntar ut honom släpper kanske en mat bit nära honom och när han ska ta den morrar han till och äter upp den själv. tyvärr är Caspian så respektlös eller smart för han har lärt sig att när de har mat i munnen då kan han sno åt sig i skålen om man är tillräckligt snabb. Han är smart den lilla krabaten. Tindra har börjat gräva ner sina ben i trädgården för att få ha dem ifred men han spårar upp dem ,gräver upp dem och tuggar i sig dem medan hon bara tittar på. Men det är väldigt skönt att ha en så harmoniskt flock där det är konflikt fritt. För det är ju det allra viktigaste att flocken funkar .

Mamma bus det bästa som finns! Idag har det äntligen blivit små filmsnuttar igen. Kan ju inte filma med den nya kameran men det går med den lilla kameran sämre kvalitet men det gör inget.









1 kommentar:

Katarina sa...

Det märks att de är syskon, Caspian och Nanna - hålet på bilden är ungefär lika stort som det Nanna grävt här hemma med lite hjälp av Mimmi! Kul att se mor och son på filmerna!

Nanna har precis börjat vakta sin mat - de gjorde hon inte innan. Kanske beror det på att jag bytt foder till ett som hon fullkomligt ääälskar - eller så har hon nått 4-månadersåldern...mentalt.
Kram Katarina