Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

lördag 26 juli 2008

Valpkul

Idag var vi på valpkul ute på Adseke hundskola där vi ska börja vår valpkurs den 11 augusti. Det var totalt 9 valpar där Caspian och Ceasar var yngst och jag tror Ludde "Bichon frise`" var äldst med sina 9 månader. Även om våra var yngst var de inte minst för där var Tyra chihuahuan som var på besök härom dagen ,störst var Elvis "bullmastiff" och Douglas en rottweiller. Han liknar ju mig det får vi kolla upp

Där var ett helt gäng tibetanska spanielar ochså lilla Anton en blandis mellan papillion och Dansk svensk gårdshund. VI fick starta med att gå in i inhägnaden och där släppa våra hundar och sen gå undan och cirkulera. Ludde var en väldigt charmerande och nyligen könsmogen liten herre som uppvaktade både tikar och hanar. Nu var vi 7 hanar och 3 tikar så det gällde att inte vara kräsen. Man kunde märka att våra var yngst de sprang inte runt och tog lekinviter på samma sätt. Men även om Caspian och Ceasar känner varandra väl och är syskon så delade de upp sig och lekte med andra men när de fann varandra förändrades deras lek till en mer verbal lek som man leker med sådana man känner väl. Efter en stund i hagen gick vi ner till dammen och då utan koppel. Caspian hittade en snygg Tibetansk spaniel som han ville ha för sig själv och de blev kvar på gården och följde inte efter så Tony (kursledarens man) gick tillbaka då kom tibben men Caspian gick till bilen så det blev jag som fick kalla på honom och då kom han i full galopp. Framme vid dammen tog sig Caspian ett dopp direkt tillsammans med övriga. Var en väldigt trevlig timme och nyttig för hundarna där de verkligen kommunicerade med varandra och de umgicks med alla. Lerbad är kanske bra för pälsen?
Som Annika (kursledaren) sa en lugn och harmoniskt flock. Jättekul var det. Tillbaka på gården blev det fika och hundprat. Vad jag längtar till kursstart.Känns verkligen som om jag hittat rätt kurs.
Det bästa av allt var att Caspian inte alls var speciellt blyg för männen som var med.Som Annica sa mycket beror på vilken utstrålning och vilket sätt som männen har mot hunden när de träffas.

Inga kommentarer: