Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning

Genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning
Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning alla delar.

söndag 7 mars 2010

Nöjda och glada

Idag bar det av till uttällning i Moheda. SSRK var det som höll i trådarna idag. Mickan var inte riktigt sugen på att prova igen efter förra helgens hopp och skutt race. Jag bestämd mig för att köra själv och väckte henne inte ens kanske Lowa  skulle skötasig bättre utan matte vid ringside?Det var många cockrar och i Lowas klass var det 8 eller 9 st tappade programbladet. Massor av trevliga vänner runt ringen ingen nämd ingen glömd men kul att träffas var det. Tindras underbara uppfödare Birgittaoch dotter Denice var också där och det gick så bra för dem idag idel 1:or. Grattis!


Det var en annan Lowa idag lugnare och inte alls lika hoppig. Väldigt avslappnad och tog en vilopaus lite varstans på bilden ovanpå Birgittas bur med hundar i. Lite beundrare fick hon också. Alltid kul när folk gillar henne.



Efter mycket väntan blev det då äntligen vår tur.

Bättre än så här blir det inte. Borstad och redo.

Målet för dagen var att ta oss runt utan hopp och skutt och att kunna stå still. Hon var ju trots allt yngst i sin klass möter ju dem som är upp till 6 mån äldre och det är ju stor skillnad i kroppen och i huvudet. Hon var så duktig sprang riktigt bra
tack Patricia för fotograferandet!
Domaren ville helst se ett löst koppel och halsband på dem men som jag sa till domaren det är inte jag som drar.
Hon var också duktig på bordet och lät sig villigt kännas igenom
Domaren hade en domaraspirant med sig så det undersöktes noga. Lowa var den enda sobeln där och jag fick lite frågor om färgen då aspiranten inte tidigare sett den. De tyckte hon gjorde ett lite högställt intryck som beror på att hon fortfarande är under utveckling de gillade hennes benstomme som domaren vid första intrycket trodde var tunnare än när hon kände på henne och lät aspiranten få klämma och känna lite extra på den. Är nöjd med kritiken ingen WOW kritik men hon är ju bara liten. Domaren motiverade 2.an med att hon rörde sig med korta steg fram. Men 2.orna duggade tätt i unghund hane delades bara en 1.a ut och det bland 8 st hanar.Det var även en domare som ville se hundar med tydlig könsprägling.
Jag nådde målet för dagen att hon kunde gå i ringen och jag är så nöjd. Hon har tiden för sig även om hon inte är en tänkt utställningshund. Mycket glad blev jag av den uppfödare som gav henne högt betyg och tyckte hon var riktigt fin med framtiden för sig.Trodde hon fått en 1:a. Även att hon rörde sig fint i ringen.
Kritiken då?

Trevlig ungtik,välskuret feminint huvud,korrekt bett,knappa vinklar fram,korrekta vinklar bak,grund bröstkorg,bra svans,bra benstomme och tassar.

och blått är rätt flott det med.

10 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Hon var verkligen supersöt o lika charmig lilla Lowa.
Grattis till den fina kritiken.
Kul att träffa dig idag och prata lite.
(jag ska uppdatera senare ikväll, jag måste ut i det fina vädret först)
Hoppas det går bra för dig i morgon, jag vet som sagt hur det känns.
Ha det så bra så syns vi i Malmö.
Kram Patricia

Sandra sa...

GRATTIS!!!! Så fin hon är :) "Blått är flott"
Hon klär fint i sinrosett...GRATTIS IGEN :)

Elons matte sa...

Grattis ! Fina tjejen : )

Malin sa...

Grattis till dagens prestation =)

Katarina sa...

Finaste Lowa! Grattis - du kommer blir en stjärna!

Kylle sa...

Grattis! Duktiga!

Anonym sa...

Stort grattis till superfina Lowa!!! :D

Marie sa...

Jättegrattis till din och Lowas prestation i ringen idag! Tycker att hon skötte sig utmärkt! Visst är hon fin, förstår att du fick många kommentarer och beröm. Det är ju en ganska ovanlig färg så bara det drar ju blickarna till sig. Glittrade så fint gjorde hon också, en riktig liten prinsessa! Det var verkligen jättetrevligt att träffas live och få prata lite! Ses snart igen!
Kram

herman sa...

SuperGrattis syrran!!

Malin sa...

Grattis till fin kritik, hörde att domaren inte var populär och ville se cockrar utan päls, trist. Tycker hon ser jättefin ut!
/Malin